Bestel vandaag nog jouw nieuwe beste vriendin!

De cup is populair en niet voor niks, maar de menstruatiecup vouwen is nog een onderwerp wat niet zo vaak uitgelegd wordt. Minder wisselen, beter voor het milieu, goedkoper én je merkt niet eens dat je hem in hebt. In de vorige blog vertelde ik je alles over het vinden van de juiste cup. Als het goed is heb je die nu. Maar hoe krijg je hem nou goed naar binnen? De menstruatiecup vouwen kan op verschillende manieren. Belangrijk dat jij gaat ontdekken welke fijn werkt voor jou. Zodat ook jij hem kunt gaan gebruiken óf nog makkelijker in kunt gaan brengen!

Menstruatiecup vouwen; tips vooraf!

Een paar tips die ik je mee wil geven als je gaat starten met het gebruik van een menstruatiecup.

1. Hygiene is erg belangrijk. Zorg dat je altijd je handen hebt gewassen voor je de cup gaat inbrengen én zorg ervoor dat je jouw cup hebt gesteriliseerd. Dit kan door hem eventjes in kokend water te leggen of via een menstruatiecup sterilisator.

2. Zorg dat je ontspant, zeker down there! Persoonlijk vind ik het handig om de cup staand in te brengen en dan bij voorkeur onder de douche. Maar het kan ook zittend uiteraard. Even kijken wat voor jou werkt! Daarnaast kan een klein beetje glijmiddel er goed bij helpen!

3. Kies de juiste cup die bij jou past. Er zit echt een verschil ik maat en in flexibiliteit en lengte. Klopt er iets niet, grote kans dat je hem voelt. Check hier welke cup bij jou past!

Okeeej laten we snel naar de inhoud van deze blog gaan, menstruatiecup vouwen!

1. Punch down fold (V-vouw)

Deze vouwtechniek voor je menstruatiecup wordt in het nederlands ook wel de halve maan genoemd, in het engels is het de punch down fold. Druk met je duim tegelijkertijd naar binnen en naar beneden op de rand van je menstruatiecup. Bij deze vouwtechniek blijft er veel lucht in de beker, waardoor deze zich na het inbrengen beter kan ontvouwen. (zie eerste uitleg video of het plaatje links onder op de afbeelding.)

2. C-fold (C-vouw)

Misschien wel de makkelijkste manier om de menstruatiecup te vouwen is de c-fold techniek. Erg makkelijk in gebruik en qua vouwtechniek. Druk je menstruatiecup plat en vouw beide zijden naar elkaar toe. Van bovenaf ziet je cup er dan uit als de letter C. (zie tweede uitleg in video onderaande pagina of plaatje links boven op de afbeelding hieronder)

menstruatiecup vouwen

Bron: www.me-luna.nl

3. 7-fold (7-vouw)

Je menstruatiecup vouwen is gemakkelijk als je de 7-fold techniek toepast. Hiermee vouw je bijna het cijfer zeven. Druk de cup eerst plat en vouw daarna één zijde naar binnen toe. That’s it! Zie ook de derde uitleg in de video!

4. S-fold (S-vouw)

Duw de menstruatiecup weer plat en vouw de twee uiteinden samen tot een soort zigzag vorm. Van bovenaf zie het eruit als de vorm S. Check laatste uitleg in de video of het plaatje rechts boven op de afbeelding hierboven!

Er zijn dus allerlei verschillende technieken om met jouw menstruatiecup aan de slag te gaan. Het is in het begin wel écht een kwestie van proberen, falen en opnieuw proberen. Het kan soms helpen om een heel klein beetje glijmiddel te gebruiken om hem wat makkelijker in je vagina te krijgen. Gebruik niet teveel, want dan glijd de cup steeds uit je handen en vouwt die al uit, voordat die goed zit!

Alle divine menstruatiecups (mijn absoulte favoiet onder de cups) kan je in de webshop bestellen. Neem eerst even deze blog door, zodat je weet welke cup je nodig hebt!

Meer lezen over menstruatiecups en alles wat erbij komt kijken? Hier vind je een overzicht van alle blogs gelinkt aan de menstruatiecup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lieve vrouw,
In verband met een vakantie worden er geen bestellingen verstuurd tussen 19 en 25 april. 26 april komt jouw bestelling eraan! Bedankt voor je geduld!

Gebruik code ‘vakantie’ voor 10% korting!