Bestel vandaag nog jouw nieuwe beste vriendin!


Ik ben Jess en ik heb al 17 jaar de chronische vrouwen ziekte 
endometriose. Door mijn ervaringen te delen hoop ik dat er meer vrouwen zijn die de ziekte en symptomen herkennen, bij erge menstruatie klachten eerder aan de bel trekken én vooral dat ze weten dat ze niet alleen zijn! Vandaag, gaan we het hebben over endometriose en het ouderschap!

Koppies met blonde haren en blauwe ogen..

Twee kleine koppies met wit blonde haartjes en blauwe ogen staan mij aan te staren. Ik ben de wereld voor hun. Deze twee jongens maken mij dat ik een paar tandjes erbij zet als ik echt niet meer kan. Dat ik net even wat verder ga en mijzelf daarbij voorbij loop. Dat ik net even iets langer doorga dan dat ik eigenlijk kan. Ja door het vuur ga ik voor deze twee. Maar endometriose en het ouderschap is dat altijd makkelijk? 

Ik denk dat als ik aan een welke ouder dan ook vraag of het ouderschap makkelijk is, ze moeten lachen. In grote lijnen is het niet zo heel moeilijk want eten en drinken geven, een luier verschonen of kleding aantrekken is allemaal niet zo moeilijk. Maar zoals bij elke ouder gaat ons leven ook gewoon door. Wij zijn ook wel eens moe door ons werk, verdrietig door een gebeurtenis, boos omdat er iets onredelijks is gebeurd of ziek.

En dat laatste zal iedereen herkennen.

Dat je een keer bozer word omdat je moe bent, of verdrietig bent. Dat overkomt de beste, het overkomt ons allemaal. Het is zeker niet leuk maar dat maak je daarna wel weer gelijk goed.

Maar als je drie dagen doodziek op de bank ligt met een goede griep, de longen uit je lijf kotst…
Tja dat zijn de echte uitdagingen. Dan zijn die lieve blonde koppies eigenlijk net even iets teveel.
Zij verwachten namelijk van jouw hetzelfde als altijd, dat je er onvoorwaardelijk voor ze bent! 

 

endometriose en het ouderschap

Ik ben een zieke moeder..

Ik ben een zieke moeder…zo voel ik mij niet echt, en ik probeer me er altijd over heen te zetten maar het is wel de werkelijkheid. Ik vind dat zó oneerlijk tegenover mijn twee kleine mannetjes.
Maar ook dat is het leven, een leven met een chronische ziekte, endometriose. En dat maakt het soms zo lastig, want endometiose en het ouderschap blijft een uitdaging.

Het maakt dat ik vaker fluctueer in mijn stemmingen, ik ineens doodmoe ben, dat ik wat vaker ziek of echt uitgeteld op de bank lig en dat ik mij hierdoor soms en onstabiele moeder voel.

 

Ik zoek daarom heel erg de balans maar dat is zo verschrikkelijk moeilijk. Want als ik me heel goed voel ga ik door het vuur, en nog verder, voor die twee. Dan wil ik overcompenseren. Maar als de ziekte het overwint, dan kan ik dat niet, hang ik op de bank in overlevingsstand en zijn die twee lieve, ondeugende, mannetjes eigenlijk teveel voor mij. 

Dan zie ik die twee teleurgestelde koppies met blauwe ogen die mij aanstaren omdat ze hun leuke, gekke, we-doen-alles moeder moeten missen.

En dat doet pijn…maar dat is ook het leven, een leven met een chronische ziekte én dit is nog meer overleven dan de hele ziekte omdat je ze eigenlijk nooit teleur wilt stellen. 

Endometriose en het ouderschap..

En ondanks dat ik die twee nooit meer uit mijn leven zou willen. Ik onvoorwaardelijk veel van ze houd. En ik mij geen leven meer kan voorstellen zonder die twee. Zijn twee kinderen hebben met mijn ziekte wel heel zwaar en raad ik mensen altijd aan om daar heel goed over na te denken want zonder die chronische ziekte is het ook al zwaar!  

En zou ik het willen terug draaien?

Nee want die twee blonde koppies die zijn ook de wereld voor mij!

Endometriose en het ouderschap is misschien zwaar, maar ik zou het voor geen goud willen missen.

Liefs,

Jess!

Volg Jess haar leven met endometriose

Instagram: @j3ss_KL

Heb jij de podcast met Jess over endometriose al geluisterd? 

Wat is endometriose

Blog tip

Lees alles over endometriose en kijk of jij wellicht ook de symptomen hebt!

Lees hem hier >>>

 

Vorige blog van Jess

Jess blogt geregeld over haar leven met endometriose op de site. Er valt nog veel meer over te leren.

Check hier alle blogs van Jess >>>

 

Extreme vermoeidheid en endometriose

Video endometriose

WIl je meer informatie over of voor meer onderzoek naar endometriose, kijk dan vooral op de website van endometriose in balans. Zij kunnen je nog verder helpen!

Ga naar endometriose in balans >>>

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lieve vrouw,
In verband met een vakantie worden er geen bestellingen verstuurd tussen 19 en 25 april. 26 april komt jouw bestelling eraan! Bedankt voor je geduld!

Gebruik code ‘vakantie’ voor 10% korting!