Bestel vandaag nog jouw nieuwe beste vriendin!

Jaaa ik geef het toe, ik ben steeds vaker bewust ‘egoïstisch’ en ik vind dat meer mensen dit zouden moeten doen. Waarom? Dit heeft alles te maken met selfcare en zelfliefde! Ik ben namelijk echt overtuigd dat de wereld een nog mooiere plek zal zijn, als iedereen vaker voor zichzelf kiest en meer van zichzelf houdt.

Ik zal het proberen uit te leggen….mijn vriend noemt mij al bijna 10 jaar (ja lang he?) ‘the princess‘. In het begin vond ik dit echt vreselijk want deze term link ik direct aan een verwend klein meisje dat altijd haar zin wil krijgen en zich goed egoïstisch gedraagt. Ja ik weet ook niet precies waarom ik die link zo leg, maar dat is ergens een keer ontstaan denk ik! Ik snapte niet echt wat hij daar mee bedoelde en probeerde het maar los te laten als hij het zei. Maar het zette me toch elke keer weer aan het denken. Ben ik zo verwend dan? Moet ik altijd perse mijn zin krijgen? Doe ik onaardig tegen andere mensen of benadeel ik die? Ben ik zo egoïstisch bezig en heb ik dat zelf helemaal niet door? Naar mijn idee was mijn antwoord op al die vragen toch echt nee…..

kirsten

Niet zo heel lang geleden heb ik aangegeven dat ik het eigenlijk helemaal niet zo fijn vindt als hij me zo noemt. Hij keek een beetje verbaasd en zei ‘maar dit is toch zo?’ Ik vroeg hem wat hij dan verstond onder de term prinses. Bleek dat hij het zag als iemand die weet wat ze wil en niet bang is dat uit te spreken. Iemand die op haar doel af gaat en daardoor krijgt wat ze wilt. Niet door anderen te benadelen of door onaardig te doen, maar wel door te durven kiezen voor haarzelf en dit te durven uiten.

Whoooo, what what? Veranderde daar dat vervelende gevoel opeens naar een dik vet compliment! Nu snapte ik veel beter wat hij bedoelde en hij zei precies waar ik al maanden misschien wel jaren naartoe aan het werken was.

Ik ben een persoon die kiest voor zichzelf
Ik ben een persoon die niet doet wat verwacht wordt, maar wat goed voelt
Ik ben een persoon die op haar doel af gaat
Ik ben een persoon die bereikt wat ze wilt
Ik ben een F*CKING PRINCESS!

Oké even heel serieus, ik ben zo trots dat ik de persoon ben geworden die ik wilde worden. En als ik er nu over nadenk kan het best zijn dat mensen mij soms zien als egoïstisch! Zo ga ik niet meer mee naar elk feestje omdat het van me ‘verwacht’ wordt. Ik blijf veel liever thuis om te doen waar ik zin in heb. Ook heb ik diverse keuzes gemaakt in mijn werk waardoor ik alleen nog doe wat ik leuk vind en waar ík energie van krijg. Ik trek me vaak even terug in huis of in het bos om op te laden en de rest moet maar even wachten. Ik spreek niet meer met mensen af waar ik geen positieve energie van krijg en plan mijn tijd heel zorgvuldig in. Ik gun mezelf luxe en rust en ben niet bang om die tijd voor mezelf echt te claimen. Dagelijks zorg ik dat ik in contact kan komen met mezelf om te voelen waar ik behoefte aan heb om vervolgens te zorgen dat ik dat krijg.

Dit alles probeer ik uiteraard zo te doen dat ik er niemand mee kwets of lastig val. Echter kan ik me voorstellen dat het soms wat vreemd overkomt voor andere mensen. Want ik doe niet altijd wat van me verwacht wordt en dat vinden mensen nou eenmaal gek. Mag best….is niet erg….mij heb je er niet meer mee.

Vandaag luisterde ik een podcast over vaker kiezen voor jezelf en daar kwam een perfect voorbeeld voorbij, waarom het 10000% oké is om voor jezelf te zorgen en bewust tijd hiervoor vrij te maken terwijl andere mensen andere dingen van je verwachten.

Het volgende voorbeeld werd aangehaald: Denk eens aan de veiligheidsinstructies van een vliegtuig. Daar wordt je verteld dat in het geval dat de zuurstofmaskers naar beneden komen, je eerst het masker zelf moet opzetten en daarna dat van je kinderen (of buren). De reden dat je eerst voor jezelf moet zorgen is omdat jij je kind niet kunt helpen als je zelf ondertussen onderuit gaat. En als jij een ander niet kunt helpen omdat je jezelf niet eerst hebt geholpen, dan is niet één persoon hier het slachtoffer van, maar jullie allebei.

Vertaal dit nou eens terug naar het dagelijks leven. Hoe kan jij optimaal voor je eigen gezin zorgen als je jezelf niet helemaal goed voelt? Hoe wil jij presteren voor je baas als je jezelf dagelijks bij elkaar moet rapen? Hoe kan jouw business doorgaan als jij zelf niet meer kunt? Je kan simpelweg niet voor een ander zorgen, als je niet eerst voor jezelf zorgt. Echt!

selfish

Dus als ik geregeld keuzes maak die goed voor mij zijn, betekent dat dat ik voor de 100% mezelf kan geven aan andere mensen. Die keuzes maken mij een beter en leuker mens om mee om te gaan. Het maakt mij een persoon die liefde kan geven en mensen kan helpen waar nodig.

Daarom ben ik tegenwoordig soms even lekker egoïstisch en dat zonder me ervoor te verontschuldigen. En dat zouden meer mensen moeten doen….

Liefs,
Kirsten

2 reacties

  1. Wowww zo mooi geschreven.Durf zelfs te zeggen dat ik het zelf ook geschreven zou kunnen hebben.Precies hoe ik ook in het leven sta❣️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lieve vrouw,
In verband met een vakantie worden er geen bestellingen verstuurd tussen 19 en 25 april. 26 april komt jouw bestelling eraan! Bedankt voor je geduld!

Gebruik code ‘vakantie’ voor 10% korting!