Bestel vandaag nog jouw nieuwe beste vriendin!

Geweldige vrouwen, vandaag deel ik 4 van mijn favoriete producten, echte musthaves voor je hormoonbalans met jullie. Dit zijn producten die jouw lichaam ondersteunen én daardoor ook zorgen dat je minder snel last hebt van vervelende PMS klachten of andere hormoongerelateerde aandoeningen. 

1. Supplementen

Supplementen zouden we allemaal moeten gebruiken naar mijn mening. Ook al eet je gevarieerd en gezond, grote kans dat jij alsnog vitamine en mineralen tekort hebt. Vroeger zat ons eten hier bomvol mee, maar inmiddels zit het niet meer in de grond, en komt het dus ook niet meer in ons lichaam. Hoewel supplementen een geweldige toevoeging kunnen zijn, moet je er wel voor zorgen dat je kwalitatief goede supplementen neemt. Heel eerlijk, goedkoop is duurkoop. Goedkoop is in dit geval gewoon dure plas! Daarom werk ik samen met www.vitakruid.nl waar ik affiliate partner* mee ben. Hier weet ik zeker dat je goede supplementen krijgt!

Uitgebreide uitleg over de vitamines kan je vinden in podcast #31 –> luister hem hier!

Je kunt hieronder klikken op de supplementen zodat je direct bij vitakruid uitkomt. Met de code ‘komweertotrust’ ontvang je 10% korting op jouw bestelling.

 Ik geef je een rijtje van de 5 supplementen die ik elke vrouw aanraad!

1. Multivitamine vrouw –> deze multi is afgestemd op de behoefte van nutrienten van de vrouw. Een multi zorgt gewoon voor een basis aan nutrienten in je lichaam!

2. Vitamine B complex –> vitamine B speelt een belangrijke rol bij de hormoonhuishouding. Slik je geen multi? Neem dan zeker deze!

3. Magnesium –> magnesium hebben we nodig voor meer dan 300 processen in het lichaam en ook echt bij de hormonen. 80% van de mensen heeft een tekort. Jij ook?

4. Omega3 vetten –> super belangrijk voor onze vrouwelijke hormonen. Te weinig vetten, betekent al snel geen ovulatie en dus geen of een onregelmatige menstruatie. Ben je vega of vegan? Pak dan de algenolie, die is super!

5. Vitamine D3 + K2 –> vitamine D3 hebben we in nederland 80% van het jaar tekort en die hebben we keihard nodig. In combinatie met K2 wordt het nog beter opgenomen in het lijf. Ps….je lichaam heeft ook magnesium nodig om dit te kunnen opnemen. Go get them all!

2. Voetenbadje

Als we het hebben over het aanvullen van je magnesium, dan kan dat ook super gemakkelijk door middel van magnesiumvlokken. Als je in het bezit bent van een bad in huis, dan is dat natuurlijk geweldig, maar je kan ze ook gebruiken in een voetenbadje. Ik zal eerlijk zijn, ik deed het vroeger altijd in een emmertje, vond ik goed werken. Sinterklaas dacht er anders over en gaf mij een voetenbad met massage stand...and I love it! Deze badjes hebben een massagestand en het water blijft ook lekker warm. Hoe simpel kan het zijn? Terwijl jij een kopje thee drinkt of tv kijkt, doe je je voeten in het bad en je werkt gelijk aan je hormonen! Dit is trouwens ook goed voor de bloedsomloop dus werkt ook tegen die spataderen ;). Bestel jouw voetenbadje hier! Naar mijn mening een echte musthave voor je hormoonbalans.

musthaves voor je hormoonbalans

3. Zelf kiemen maken

Broccolikiemen eten is echt GE-WEL-DIG voor je hormonen. Ze zorgen ervoor dat al jouw overtollige oestrogeen snel afgevoerd wordt, waardoor je minder snel klachten net voor en tijdens de menstruatie ervaart. Je kan ze gewoon in de winkel kopen, maar ze zijn wat prijzig. Deze fantastische sprietjes kan je super goedkoop en gemakkelijk zelf maken. Één van de 5 musthaves voor je hormoonbalans dus!

Stappenplan;
1. Koop je potje om je kiemen in te kweken. Ik gebruik deze!
2. Koop jouw broccoli kiemen, bijvoorbeeld hier.
3. Lees hier hoe jij de kiemen laat groeien! 
4. Enjoy! Theelepel per dag is super voor de hormonen 🙂

4. Theefilter voor losse thee

De reden dat ik de theefilter hiertussen zet heeft eigenlijk 2 redenen. Ten eerste, als je theezakjes gebruikt dan krijg je elk kopje thee microplastic binnen. Dit zijn enorm kleine (micro) deeltjes plastic die met het oog niet te zien zijn. Deze zitten bijvoorbeeld ook vaak in je verzorgingsproducten en die mini rot dingen, zijn funest voor ons lichaam. Het is plastic in je lichaam en dat wil je niet, want dat verstoord (onder andere) je hormoonhuishouding. Tijd voor losse thee met jouw roestvrijstale theefilter!

Daarnaast worden aan de thee in theezakjes vaak allerlei aroma’s toegevoegd die niet natuurlijk zijn, gewoon neppe smaakmakers. Kies daarom voor lekkere verse thee, en dan heb je een mooi filter nodig natuurlijk. Kies ook hierbij niet voor een plasticfilter, want hitte en plastic is een combinatie waarbij de giftige stoffen in plastic weer vrij komen! Dus…pak een mooi filter! Je vind mijn favoriete filter en de lekkerste thee in de webshop!

pms klachten verminderen

UIteraard zijn er nog veel meer musthaves voor je hormoonbalans maar dit zijn wel echt mijn favoriete. Ik wil je ook echt adviseren om je in te lezen over verzorgingsproducten die je op je huid smeert in deze blog, die verstoren jouw hormonen namelijk ook super erg!

Tot de volgende!

Liefs,
Kirsten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lieve vrouw,
In verband met een vakantie worden er geen bestellingen verstuurd tussen 19 en 25 april. 26 april komt jouw bestelling eraan! Bedankt voor je geduld!

Gebruik code ‘vakantie’ voor 10% korting!